? Dan toch niet ongenaakbaar: Kevin De Bruyne lijdt eerste nederlaag met Man City in dol spektakelstuk op Anfield

Clint Vens
| 1 reacties

Liverpool heeft zondagmiddag voor een heuse 'coupe' gezorgd. Ze namen de scalp van het onklopbaar geachte Manchester City van Kevin De Bruyne. Na een doldwaze partij stond de 4-3 eindstand op het bord in Anfield.

Bij Liverpool moest Mignolet plaatsruimen voor Karius. Geen Kompany bij Manchester City, die was nog steeds out. De Bruyne stond wel negentig minuten tussen de lijnen bij 'The Citizens'.

Wervelend begin

Die laatste moest met lede ogen toekijken hoe Liverpool als een wervelwind aan de partij begon. Na 10 minuten resulteerde dit dan ook in een eerste doelpunt via Oxlade-Chamberlain. 'The Ox' liet Karius kansloos met een gekruist schot.

De bezoekers hadden het lastig maar namen de wedstrijd meer en meer in handen. Het afstandsschot van De Bruyne en het inglijden van Aguëro op een voorzet van diezelfde De Bruyne waren een eerste waarschuwing. Sané trok wel de trekker over na een misser van Liverpool-rechtsachter Gomez. 1-1 aan de rust.

Dolle 9 minuten

Na de koffie waren het de bezoekers die het best uit de kleedkamers kwamen. Otamendi kopte zelfs nog op de lat, maar dan waren de negen doldwaze minuten van Liverpool aangebroken. Firminho, Mané en topschutter Salah zetten City schaakmat, drie knappe goals.

De troepen van Pep Guardiola vochten nog terug via Bernardo Silva en Gündogan, maar de remonte kwam te laat. Liverpool realiseerde wat geen enkele andere ploeg dit seizoen al lukte in de Premier League: Manchester City kloppen. Het vertrek van Philippe Coutinho naar Barcelona ljkt al verteerd.

Geen man overboord voor City, Liverpool rukt op

Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen blijft Manchester City 15 punten voorsprong hebben op zijn dichtste belagers. Liverpool komt door de zege naast Manchester United en Chelsea op een knappe gedeelde tweede plaats.