? Wat een comeback! Barcelona zet serieus scheve situatie recht tegen zwart beest en zet Real op maar liefst 19 (!) punten

Glenn Bogaert
| 9 reacties

Voor het eerst in ruim 10 jaar is FC Barcelona er nog eens in geslaagd om drie punten weg te kapen op het veld van Real Sociedad. Het zag er tien minuten voor de rust nochtans niet al te best uit voor 'Barça', dat tegen een 2-0 achterstand aankeek. Uiteindelijk werd het nog 2-4, wat een comeback.

Het stadion Anoeta in het Baskische San Sebastián leek het voorbije decennium wel behekst voor Barcelona. Hoe is het mogelijk dat uitgerekend Real Sociedad er telkens in slaagde om de Catalaanse grootmacht een halt toe te roepen? Onverklaarbaar.

Ook vanavond leek het weer kommer en kwel te worden voor Lionel Messi en Rode Duivel Thomas Vermaelen want Willian José en Juanmi zetten de ploeg van bankzitter Adnan Januzaj op een verdiende 2-0 voorsprong. Tussendoor werd een doelpunt van Willian José ook nog eens afgekeurd voor een fout op Ivan Rakitic, erg twijfelachtig hoor. Bij Sociedad mochten ze gerust klagen.

Bij Barcelona waren ze eindelijk wakker. Nog voor de rust zorgde Paulinho voor de aansluitingstreffer en na de koffie ontbond sluipschutter Luis Suárez zijn hemelse duivels. De Uruguayaanse spits stond twee keer aan het kanon van 2-1 naar 2-3. Vooral de gelijkmaker was een pareltje van formaat. Koning Lionel Messi zette finaal de kers op de taart met een geweldige vrije trap. 2-4 en Real 19 punten aan de broek.