Bayern buigt vroege achterstand om in fraaie zege, Dortmund laat opnieuw kostbare punten liggen

Bart Ver Elst

In de Bundesliga waren Bayern München en Borussia Dortmund zaterdagnamiddag aan zet. Bayern boog een vroege achterstand nog om in een zege, terwijl Borussia opnieuw punten liet liggen.

Bayern München - Hoffenheim 5-2

Na 12 minuten zag het er niet goed uit voor Bayern. De bezoekers uit Hoffenheim stonden dan al op een 0-2 voorsprong via Uth en Gnabry (ex-Arsenal). Maar nauwelijks een kwartier later was alles te herdoen na doelpunten van Lewandowski en Boateng.

Even voorbij het uur kwam Bayern dan toch op voorsprong. Coman duwde de bal in de verste hoek, 3-2. Nauwelijks twee minuten later kopte Vidal de bal voorbij de bezoekende doelman, de doellijntechnologie bewees zijn nut en het stond 4-2. In het absolute slot diepte invaller Wagner de score nog uit tot 5-2. De 'Rekordmeister' blijft zo autoritair leider.

Borussia Dortmund - SC Freiburg 2-2

De thuisploeg zat al snel op rozen na een snelle treffer van Kagawa, maar halverwege de eerste periode zorgde Petersen voor de 1-1. Diezelfde Petersen trapte 20 minuten voor tijd de 1-2 in doel.

De bezoekers uit Freiburg leken op weg naar een overwinning, maar Toljan besliste er anders over en legde in de 93e minuut de 2-2 eindstand vast. Dortmund doet zo opnieuw een slechte zaak in de strijd om de tweede plek.