? Mertens herrovert leidersplaats voor Napoli met waanzinnig dertiende doelpunt

Yannick Lambrecht
| 1 reacties

De droge periode van Dries Mertens is ten einde. Nadat hij vorige week de matchwinnaar was met het enige doelpunt tegen Atalanta, legde hij er tegen Bologna zelfs twee in het mandje.

Amper een minuut bezig en Napoli keek al tegen een achterstand aan. Gelukkig werkte Mbaye een bal na vijf minuten in eigen doel en hingen de bordjes weer gelijk. Dan was het de beurt aan Dries Mertens.

Nog voor de rust stond Napoli alweer voor: Callejon werd neergetrokken in de zestien en de Belg mocht de strafschop onhoudbaar in doel rammen. Maar vooral de 3-1 was om van te smullen: plaatsbal van aanzienlijke afstand naar de verste hoek, doelman Mirante kansloos. De kleine maestro van Napels krikt zo zijn doelpuntentotaal op naar dertien. Door de zege staat Napoli ook weer een punt boven Juve.