Mertens pikt zijn doelpunt mee in de topper, Napoli springt over Juventus naar de leiding

Bart Ver Elst

In de Serie A heeft Napoli de leiderspositie opnieuw in handen. De ploeg van Dries Mertens kwam al snel op achterstand tegen Lazio Roma, maar maakte dat nog ruimschoots goed in de tweede helft.

De match kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Na amper 3 minuten spelen zorgde de Nederlander De Vrij voor de 0-1. Napoli was op achtervolgen aangewezen en moest op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook net voor de rust via de voet van Callejon.

Napoli moest met een gelijkspel richting de kleedkamers. Maar voor het uur hadden Mertens en co de schaapjes al op het droge na een owngoal van Wallace en een treffer van Zielinski. Vlak daarna mocht Jordan Lukaku invallen. Hij kreeg nog een halfuurtje speeltijd van coach Simone Inzaghi.

Mertens doet zijn duit in het zakje

Met Mertens stond er natuurlijk nog een andere Belg op het veld en de Rode Duivel kwam een kwartier voor tijd nog aan scoren toe. Mertens legde met zijn 15e van het seizoen de 4-1 eindcijfers vast. Napoli springt zo over Juventus naar de leiding in de Serie A.