Vier goals van Aguëro en glansrol voor De Bruyne in ruime zege van Manchester City

Bart Ver Elst
| 5 reacties

Manchester City heeft een verdiende thuiszege geboekt tegen Leicester City. Met dank aan vier goals van Sergio Aguëro en drie assists van Kevin De Bruyne kregen de bezoekers uit Leicester een pak rammel (5-1).

Lang moest de thuisploeg niet wachten op de voorsprong. Raheem Sterling werkte het voorbereidende werk van Kevin De Bruyne al na 3 minutena. Het was de 12e assist van het seizoen voor de Rode Duivel. Maar Leicester kwam halverwege de eerste periode op gelijke hoogte. Vardy strafte een blunder van Otamendi af, 1-1.

Aguëro-time na de rust

Ook in de tweede helft was de start van de ploeg van Pep Guardiola verschroeiend. De Bruyne met zijn 13e assist, Aguëro maakte zijn eerste van de avond. Nauwelijks vijf minuten later volgde de derde assist van De Bruyne en opnieuw was het Aguëro die simpel kon scoren.

Tien minuten voor tijd maakte de Argentijnse aanvaller zijn feestje compleet. Hjj nam een blunder van Leicester-doelman Schmeichel in dank af en lobde de bal heerlijk in doel. En nog was het niet gedaan. In de slotminuten knalde Aguëro nog een bal hard onder de lat, 5-1.