? Belgen kleuren uw voetbalavond: ook Adnan Januzaj treft raak met (lucky?) vrije trap

Glenn Bogaert
| 1 reacties

Michy Batshuayi is zonder enige twijfel dé Belg van de avond in de Europa League, maar ook de prestatie van een andere landgenoot willen we u absboluut niet onthouden. Adnan Januzaj scoorde namelijk een belangrijk doelpunt voor het Spaanse Real Sociedad.

De 23-jarige aanvallende middenvelder moest op de bank beginnen, maar mocht in de tweede helft opdraven ten koste van Juanmi. Een gouden zet van trainer Eusebio Sacristán want met onze technisch begaafde landgenoot op het veld lukten de Spanjaarden op eigen veld de 1-1 tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

En dan moest het beste nog komen want na de gelijkmaker van Álvaro Odriozola eiste de Rode Duivel met een verleden bij Manchester United de hoofdrol op. Hij zette zich achter de bal voor een vrije trap en mikte die netjes voorbij bezoekende doelman Walke. Met wat geluk? De muur lijkt in ieder geval niet vrijuit te gaan. Diep in blessuretijd volgde wel nog een ferme domper: de 2-2 van Takumi Minamino.