?De Gea redt United en Lukaku met wereldsave, Nainggolan heeft wat goed te maken in de return

Diederik Geypen
| 5 reacties

De aantrekkelijkste affiche van de Champions League-avond was die tussen Sevilla en Manchester United. In de eerste helft hield David De Gea de bezoekers recht.

De Spaanse goalie pakte op slag van rust uit met een wereldredding. De kopbal van de volledig vrijstaande Muriel was te centraal gericht, maar de save die De Gea uit zijn mouwen schudde, was van fenomenale makelij. De aanvaller van Sevilla feliciteerde het sluitstuk toen ze halverwege samen de kleedkamers opzochten.

Ook op de sociale media regende het lovende reacties voor De Gea. Velen vinden de doelwachter van The Mancunians immers de beste van de wereld.

Ook in de tweede helft hield De Gea de touwen schoon, ondanks felle druk van de thuisploeg. Een verdedigend United liet weinig zien. Lukaku scoorde, maar de treffer werd terecht afgekeurd na handspel.

Shakhtar Donetsk - AS Roma 2 - 1

In een ijskoud Kharkiv kwam Roma via Ünder op voorsprong. Na rust draaiden Ferreyra en Fred de 0-1 om in een 2-1-zege. Nainggolan en zijn maats hebben in de return wat goed te maken.