Europese flopavond voor veel Belgen, maar Michy Batshuayi stoot gelukkig wel door!

Glenn Bogaert
| 1 reacties

Een anticlimax dreigde vanavond voor Michy Batshuayi. De 24-jarige Rode Duivel en zijn Borussia Dortmund stonden op het veld van Atalanta op de rand van de uitschakeling, maar ruim vijf minuten voor tijd zorgde invaller Marcel Schmelzer voor de 1-1 gelijkmaker, meteen ook goed voor de kwalificatie.

De 24-jarige Belgische spits was in de heenmatch nog de grote volksheld van Dortmund met twee treffers die in extremis een nipte en felbevochten 3-2 overwinning opleverde. In Italië had 'Batsman' het veel minder onder de markt. Atalanta Bergamo - zonder Timothy Castagne - speelde een furieuze partij, gesteund door een vocaal flink uit de kluiten gewassen publiek. Tifosi op hun best.

Dortmund ziet af

Na tien minuten was het al prijs voor de vlammende blauw-zwarten. Een corner richting de eerste paal leverde een pittig duel op tussen doelman Bürki en thuisverdediger Caldara en die deed de bal aan de tweede paal belanden. Daar stond de Braziliaan Tolói klaar om ietwat onorthodox af te werken. 1-0! Dortmund kreunde en zweette en ontsnapte zelfs meermaals aan de dubbele achterstand.

Nét op het moment dat je dacht dat de Duitse muur volledig zou barsten, kropen de bezoekers uit het Signal Iduna Park door het oog van de naald. Doelman Berisha kon een hobbelbal van Marco Reus niet klemmen en in de rebound stond invaller Schmelzer klaar om de gelijkmaker van de kwalificatie binnen te trappen. Een echt slotoffensief kwam er niet meer, een dapper Atalanta hing knock-out in de touwen.

Voor deze Belgen zit het avontuur erop:
Dries Mertens uitgeschakeld met Napoli ondanks 0-2 winst tegen Leipzig
Boyata (niet in de kern) en Musonda Junior (invaller) met 3-0 eruit tegen Zenit
Exit Adnan Januzaj en Real Sociedad na 2-1 verlies tegen Red Bull Salzburg
Nuance: Jordan Lukaku en Yannick Carrasco speelden niet, maar Lazio en Atlético schopten het wél tot de 1/8ste finales van de Europa League.