Datum: 25/02/2018 18:00
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard geeft voorsprong nog uit handen, maar Club Brugge kan voor de vijfde keer op rij niet winnen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik

Leider Club Brugge zet achterstand recht tegen Standard, maar kan voor de vijfde keer op rij niet winnen

Club Brugge heeft voor de vijfde keer op rij niet kunnen winnen. Op bezoek bij Standard kwam de leider in de competitie op achterstand, maar invaller Dennis bezorgde Club toch nog een punt. Standard doet dan weer een slechte zaak met het oog op play-off 1.

Standard moest het zonder de geschorste Laifis doen, Sa Pinto zette Sa - op weg naar China? - op de bank. De bezoekers moesten het zonder de geschorste Nakamba en de geblesseerde Scholz doen. Zij werden vervangen door Clasie en Denswil. De openingsfase was voor de leider in de Jupiler Pro League.

Ochoa stond pal op een schot van Wesley vanuit een scherpe hoek, op het kwartier schoot de Braziliaan voorlangs. We kregen verder weinig kansen in een matige eerste helft. Al was op het halfuur de eerste Luikse kans meteen raak. Carcela liet Vermeer kansloos met zijn afgeweken schot, 1-0.

Het vertrouwen groeide bij Standard na de openingstreffer en het tempo ging de hoogte in. Marin zijn kopbal was te zwak, het schot van Mpoku belandde in de handen van Vermeer. Club kon in de eerste 45' nog weinig klaarspelen, behalve een schot(je) van Limbombe. Leko en zijn troepen moesten met een achterstand de rust in.

Club moest komen na de pauze, maar bleef in hetzelfde bedje ziek en vond maar weinig oplossingen op de helft van Standard. Emond was net voor het uur gevaarlijk, maar Vermeer hield hem van de 2-0. Luttele minuten daarna stond er niemand op de juiste plek om het opwippertje van Marin in doel te duwen.

Toch de 1-1

Leko greep in en bracht Dennis voor een erg bleke Diaby. Het bracht weinig beterschap, maar gelukkig voor Club zijn er nog steeds de hoekschoppen van Vormer. Invaller Dennis stond op de juiste plek na een rommelige fase en schoot de gelijkmaker voorbij Ochoa. Heel wat protest bij Standard, want zij zagen een duwfout bij het doelpunt.

Club had vertrouwen getankt en ging op zoek naar meer. Dennis kwam oog in oog met Ochoa, maar de Mexicaan redde. De kopbal van Denswil ging dan weer niet zo ver naast.

Standard was in de slotfase nauwelijks nog gevaarlijk. Club versierde nog enkele hoekschoppen, maar daar volgde geen winnende treffer uit. De leider in de JPL kan al voor de vijfde keer niet winnen, al is het vooral voor Standard een gemiste kans met het oog op play-off 1.