Datum: 25/02/2018 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot Wilrijk overtuigt niet richting promotiefinales, maar weet nederlaag tegen Lierse op de valreep te vermijden
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Antwerpen

Beerschot Wilrijk trekt met gelijkspel tegen Lierse naar de promotiefinales

Beerschot Wilrijk heeft richting de promotiefinales die volgende week beginnen een nederlaag op de valreep vermeden. Een prachtige afstandstreffer van Yvan Yagan bracht Lierse SK op voorsprong. Na een sterke tweede periode van de Mannekes viel in het absolute slot de gelijkmaker.

Na een knap eerbetoon voor Joske Van Hout (Lees HIER meer) begonnen beide teams met vijf wijzigingen aan deze overbodige slotaffiche van de reguliere competitie. Richard Mbombo was een van de nieuwkomers in de Beerschotse basis. De aanvaller kreeg als eerste de kans om de score te openen. Hij kapte zich goed vrij, maar besloot vervolgens te laconiek naast het vijandelijke doel. Niet veel later kon de Congolees niet meer verder. Octavia nam zijn plaats over.

De Pallieters voetbalden aardig mee en toen Yvan Yagan zijn kans ging, hing de 0-1 tegen de touwen. De Armeense Belg krulde het leer héérlijk voorbij doelman Rafaël Romo. De vuurpijlen waar in de heenmatch zoveel om te doen was, vlogen vanuit het bezoekersvak het veld op.

De reactie van de thuisploeg bleef voor rust uit. Nico Binst kreeg zelfs nog een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2. In de tweede helft duwde Beerschot Wilrijk Lierse wel weg. Erwin Hoffer kopte eerst vanuit buitenspel over. Nadien besloot de Oostenrijker overhoeks naast.

Marc Brys liet nieuwkomer Rubin Okotie debuteren en gooide ook publiekslieveling Hernan Losada in de strijd. De Ratten dwongen nog enkele interessante vrijschoppen af, maar die leverden geen resultaat op. Mo Messoudi kwam het dichtst bij de gelijkmaker. Hij devieerde de bal op Patrick Rakovsky.

Geel-zwart hield stand, en claimde in het slot nog een penalty na een fout op doelpuntenmaker Yagan. Lierse leek de volle buit mee te graaien, maar diep in de tweede helft zette Hoffer toch nog de 1-1 op het bord.