gntKAA Gent
kvoKV Oostende
0-1
39' Zinho Gano (pen)
0-2
Roman Yaremchuk (pen) 90+3'
2-2
2-3
Datum: 03/03/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
KV Oostende smeert ex-coach Vanderhaeghe eerste thuisnederlaag aan na doldwaas slot
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

KV Oostende pakt in het extremis de zege

Het werd in KAA Gent-KV Oostende een dol slot. Yaremchuk knalde in extremis nog de 2-2 binnen, maar in de allerlaatste minuut werd het toch nog 2-3.

Bij AA Gent mocht Giorgi Chakvetadze voor het eerst aan de aftrap komen dankzij het gele gevaar voor Dejaegere. Ook Mamadou Sylla mocht nog eens aan een wedstrijd beginnen in de Ghelamco Arena. Bij de bezoekers kregen we geen verrassingen.

Het overwicht was voor de thuisploeg, maar die had pech dat ene Kubo zijn voetbalinzicht in de kleedkamer gelaten had. De Japanner vond nooit zijn ploegmaats en knalde dan maar zelf van dertig meter. Het werd geen succes.

Dramatische Kubo

De topschutter van de Buffalo's benadrukte zijn prestatie door handspel te begaan in de eigen zestien. Gano eiste de bal op, maar scoorde deze keer wél. AA Gent dus met een achterstand de rust in.

Na de koffie bleven de troepen van Vanhaezebrouck het balbezit opeisen, maar de Oostendse organisatie stond meer dan stevig. Toen AA Gent geen strafschop kreeg voor een aangeschoten bal én Akpala kort daarna met een subliem hakje de 0-2 op het bord zette, keerde het thuispubliek zich tegen de arbitrage.

Crazy slot

Net dan begon Gent, met de inbreng van Andrijasevic, Janga en de wederoptredende Simon betere kansen te versieren. Janga knalde op aangeven van Andrijasevic de aansluitingstreffer voorbij Dutoit en het geloof keerde dan toch terug in de Ghelamco Arena.

AA Gent kreeg dan toch een strafschop in extra tijd, Yaremchuk knalde hard door het midden binnen. De thuisploeg ging vol voor de drie punten, maar kreeg het deksel op de neus. Zivkovic zag zijn schot afwijken en zo in doel belanden.