Overzicht EL: Immobile steekt zijn coach voorbij en Zenit scoort belangrijke goal in slotfase

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Zenit St.-Petersburg zit in de penarie, net als Athletic Bilbao. Tegen respectievelijk Leipzig en Marseille moeten beide ploegen een achterstand van twee doelpunten inhalen. Ook Sporting Lissabon staat er goed voor, Lazio - met Jordan Lukaku - staat nog een 'hete' retour te wachten.

Jordan Lukaku kreeg een basisplaats bij Lazio, maar de eerste helft stelde op zich niet veel voor. Na de rust werd het wel leuk, want Kiev kwam op voorsprong na een goal van Tsygankov. Twee minuten later stond het weer gelijk dankzij de 59ste goal van Immobile in het shirt van Lazio. Daarmee doet hij één goal beter dan zijn coach, Inzaghi. Lazio maakte er via Felipe Anderson nog 2-1 van, maar Kiev kwam toch nog op 2-2 via een fantastisch schot van Moraes.

Ook in Leipzig-Zenit werd er pas na de rust gescoord. Bruma zette de 1-0 op het bord en een kwartier voor tijd maakte Timo Werner er 2-0 van. In de slotfase Criscito de o zo belangrijke uitgoal.

Payet en Ocampos

Marseille kwam 2-0 voor tegen Athletic Bilbao dankzij Ocampos en de onvermijdelijke Payet, maar net voor rust stonden de Fransen nog een penalty toe, die door Aduriz werd omgezet. Marseille ging echter op zoek naar de derde en die kwam er ook na een knappe actie. Payet leverde de assist en Ocampos scoorde - met hulp van de doelman - zijn tweede van de avond.

Sporting Lissabon deed wel een heel goeie zaak tegen Viktoria Plzen. De Portugezen scoorden net voor en net na de rust, beide goals kwamen op naam van Munez.