Robby Morren vanuit Genk

AA Gent wint tegen Racing Genk

AA Gent heeft op de laatste speeldag in de Luminus Arena de strijd gewonnen tegen Racing Genk. Een flinke opsteker voor de troepen van Vanderhaeghe die met een goed gevoel de play-offs kunnen voorbereiden.

Bij Genk zaten Mata en Malinovskyi een schorsing uit. Siebe Schrijvers kreeg sinds lang nog eens een basisstek, ook Buffel en Uronen verschenen aan de aftrap. Bij AA Gent posteerde Vanderhaeghe Sylla en Kubo op de bank, Rosted, Simon en Esiti mochten starten.

Het openingskwartier was veelbelovend. Genk vroeg een strafschop voor vermeend handspel van Gigot en Karelis trapte in het zijnet, maar het was AA Gent dat na 11 minuten op voorsprong klom dankzij een kopbalgoal van Verstraete. Een goal in geschenkverpakking want wel heel zwak verdedigd bij Genk.

Birger Verstraete mocht de 0-1 vrij in doel koppen

Racing Genk was onherkenbaar en het middenveld draaide voor geen meter. Pozuelo kende niet zijn dagje en Malinovskyi werd gemist. De 0-1 voorsprong aan de pauze was dan ook verdiend voor de bezoekers.

Clement bracht Wouters in plaats van Schrijvers en die wissel rendeerde. We kregen een heel ander spelbeeld met Genk dat voortdurend op de Gentse helft voetbalde en de kansen opstapelde.

Karelis kopte op de lat, een afgeweken bal van Wouters hobbelde een metertje naast en Kalinic moest redding brengen op een kopbal van Seck.

De aanvalslust van Genk werd niet beloond en op een counter diende Kalu de doodsteek toe. Janga ging, randje buitenspel, op doel af. Vukovic redde, maar Kalu was goed gevolgd en trapte de 0-2 tegen de touwen. De wederoptredende Trossard scoorde de aansluitingstreffer nog.

AA Gent mag met een goed gevoel naar play-off 1 werken. Racing Genk ziet een einde aan een sterke reeks komen en moet nu vol aan de bak om de bekerfinale voor te bereiden.