Oranje is helemaal terug! Cristiano Ronaldo krijgt in oefenpot zelfs serieuze draai om de oren

Glenn Bogaert
| 46 reacties

Oranje lijkt opgestaan uit de doden. De troepen van Ronald Koeman oefenden vanavond tegen Portugal en waren na amper één helft al klaar met de Europese kampioen van 2016. 0-3! Als dit geen hoopgevende prestatie is richting EK 2020 dan weten wij het ook niet.

Niemand die vanavond eigenlijk geld durfde in te zetten op een afgetekende overwinning van Oranje, maar de lefgozers die het wel gedaan hebben, zullen een serieus centje opstrijken.

Na de weinig imponerende prestatie van afgelopen vrijdag tegen Engeland - 0-1 nederlaag - was de hoop van de natie niet al te groot. Maar zie, al na elf minuten klom Oranje op voorsprong via Memphis Depay. Eerste kans van de match en meteen prijs, beter kan je écht niet beginnen. Ronald Koeman een tevreden man.

Ronaldo toch...

En die bevrijdende 1-0 daar in het Zwitserse Genève gaf de Nederlandse burger én spelers duidelijk moed want na ruim een halfuur verdubbelde Ryan Babel de voorsprong zowaar. Cristiano Ronaldo vond het allemaal maar niks en liet zich opmerken met een bijzonder goedkope penaltyclaim en tien minuten voor rust duwde hij ook nog eens Matthijs de Ligt tegen de reclamepanelen. Foei, CR7!

Het mocht allemaal niet baten want de zwalpende Portugezen, die werkelijk niet wisten waar ze het hadden, kregen vlak voor het rustsignaal nog een derde tik te verwerken: duurste verdediger ooit Virgil van Dijk van Liverpool maakte er nota bene 3-0 van. Straffe kost toch!

En ook nog eens met 10

Een Portugese comeback na rust werd al snel gefnuikt door een tweede gele kaart voor João Cancelo. Het meest in het oog springende wapenfeit van de tweede helft was dan ook het showtje van enkele fans die het veld betraden om een selfie te nemen met CR7.

De gefrustreerde sterspeler van Real Madrid mocht ruim twintig minuten voor tijd gaan rusten, niet zijn avondje. Niet het avondje van heel Portugal eigenlijk, dat een flink pakje rammel krijgt van Nederland. De toekomst oogt zo weer een beetje rooskleurig voor onze noorderburen. Of beter gezegd: Oranje.