Geen muiterij: stevig Galaxy hakt Rebels in mootjes

Redactie

Galaxy Oordegem wilde na de nederlaag tegen 't Vijverhof opnieuw aanknopen met een overwinning en moest dan voorbij The Rebels. In het verleden bleek dat al vaak een stugge tegenstander en dus was het alle hens aan dek.

4 op 18 was het bilan tegen The Rebels in de voorbije seizoenen in Erpe-Mere, de heenmatch was nog een 5-5 gelijkspel gebleken. Bovendien moesten Los Galacticos het zonder Dimitor Roelbatov zien te bolwerken, de goaltjesdief der goaltjesdieven.

The Rebels zijn niet aan hun beste seizoen bezig in de kerncompetitie, maar waren uiteraard meer dan gebrand op een overwinning tegen de grote rivalen. Opletten geblazen was het dus van minuut 1 tot minuut 40.

6-1

Galaxy nam de match echter al vrij snel goed in handen en dat leverde meteen een aantal grote kansen op, de doelman van de tegenpartij stond meermaals paraat. Hij verdient dan ook alle lof in deze wedstrijd.

Toch zou het al bij al een vlotte zege worden voor Galaxy. Op een tegendoelpunt vlak na de rust na kwam de overwinning nooit in gevaar. Zowel voor als na de koffie werd drie keer gescoord, het ene doelpunt al wat knapper dan het andere.

16 op 30

De grootste kansen werden gemist, de vreemdste knuffeldoelpunten gingen er wel in. Zelfs Buffel én Sander scoorden, het moet de eerste keer ooit zijn dat dat is gebeurd in een officiële wedstrijd. Meteen ook de nummers 9 en 12 in hun geschiedenis voor Galaxy. Niels wist zijn gouden jubileum te ronden met nummers 50 en 51 uit de geschiedenis, waarmee hij de derde is die de kaap wist te ronden.

Op de 6-1 overwinning was eigenlijk nooit veel af te dingen. Meer zelfs: het hadden eigenlijk dubbele cijfers moeten zijn, kunnen zijn en mogen zijn. Werkpunten om mee te nemen naar de volgende partij tegen de hekkensluiter, die we zeker niet mogen onderschatten.