Datum: 31/03/2018 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion

In play-off 2 is't ook plezant: Gouden Stier Teddy Chevalier is orkestleider van scherp Kortrijk in doelpuntenfestival

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk

KV Kortrijk is bijzonder stevig aan play-off 2 begonnen. Met nummers 17 en 18 van Teddy Chevalier nam het in de eerste helft al de maat van een onmondig Waasland-Beveren. De fans werden verwend in het Guldensporenstadion.

• Chevalier alleen leider in topschuttersklassement met twee snelle goals, Thelin geblesseerd
  • Ouali beslist match op slag van rust
  • Ajagun doet er nog eentje bij in tweede helft
  • Prima start voor Kortrijk in play-off 2

KV Kortrijk en Waasland-Beveren in het guldensporenstadion? Dat is een garantie op doelpunten. Met Teddy Chevalier en Isaac Kiese Thelin was het ook het duel tussen de topschutters, al was de aanvaller bij de bezoekers geblesseerd.

Teddy 17, Teddy 18

Puzzelen geblazen dus voor Vermant, die ook niet kon rekenen op Angban. Joachim Van Damme kreeg zo zijn eerste basisplaats in jaren. Glen De Boeck had veel minder redenen tot wisselen en bracht enkel Attal in op rechtsachter ten koste van Verboom.

Teddy Chevalier had er zin in en werd van meet af aan ook goed aangespeeld door zijn medemaats. Het leverde bij de eerste echte kans meteen ook de 1-0 op, na een dubbele kapbeweging. En halfweg de eerste helft krulde hij een vrije trap enig mooi voorbij Roef.

Kortrijk toont ambities

Tussendoor hadden de Waaslanders bij monde van Ndiaye tegengescoord, maar verder waren het vooral de Kerels die de wet dicteerden en voor de koffie kansen genoeg kregen voor een goaltje of zes-zeven. Roef stond meermaals pal, op slag van rusten was hij dan tóch een derde keer geklopt door Ouali.

De tweede helft? Die was merkelijk minder. Waasland-Beveren probeerde wel te komen, maar was toch wat onmondig. Ajagun legde nog een balletje perfect naast Roef voor de 4-1, waarmee de Kerels meteen hun ambities in play-off 2 duidelijk maakten.