Toch weer hoop voor Mignolet? Concurrent veroorzaakt domme penalty, slappe Benteke blijft op de dool

Glenn Bogaert

Simon Mignolet verkommerde ook vandaag tegen Crystal Palace opnieuw 90 minuten op de bank, maar zag zijn concullega Loris Karius niet bepaald punten scoren. De Duitse doelman lag met een onoordeelkundige ingreep aan de basis van een vroege penalty voor de ploeg van Christian Benteke.

Uiteindelijk haalde Liverpool het wel nog met 1-2, ondanks het feit dat die door Karius (24) veroorzaakte penalty al in het openingskwartier een tegendoelpunt opleverde. De Duitse goalie stormde totaal onnodig uit zijn doel en maaide in al zijn enthousiasme Wilfried Zaha onderuit. Geen twijfel mogelijk: strafschop. Een klusje voor Luka Milivojevic (ex-Anderlecht), die knalde kurkdroog de 1-0 in het hoekje.

'The Reds' pompten op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er pas enkele minuten na rust via Sadio Mané. Heerlijk subtiel hoe de Senegalese wervelwind aan de eerste paal de bal voorbij Welshman Hennessey duwde. 'The Eagles' gaven echter niet op en Christian Benteke kreeg tot twee keer toe dé kans op de 2-1, maar onze Rode Duivel bevestigde nog maar eens zijn vormdip. Hij zit diep hoor mensen.

Het bleken bijzonder dure missers want ruim vijf minuten voor tijd besliste - wie anders dan - Mohamed 'Mo' Salah de wedstrijd. Doelpunt nummer 29 (!) van het seizoen voor de sensatie uit Egypte, geen wonder dat de mensen in zijn thuisland hem trakteerden op 1 miljoen stemmen tijdens de presidentsverkiezingen.