Mönchengladbach kijkt tegen 0-1 achterstand aan, maar dan volgen vier bevlogen minuten van supersub Thorgan Hazard

Glenn Bogaert

Thorgan Hazard zal slapen als een roosje want onze Rode Duivel heeft zich vandaag tot glansrijke matchwinnaar gekroond bij Borussia Mönchengladbach. Onze 25-jarige landgenoot had als invaller maar vier minuutjes nodig om een achterstand om te buigen in een overwinning.

Hazard moest nota bene op de bank beginnen bij zijn Duitse club en dat bleek geen goed idee van coach Dieter Hecking want zonder onze technisch vaardige en lichtvoetige landgenoot kwam Mönchengladbach vijf minuten voor rust op achterstand. Ervaren rot Salomon Kalou (ex-Chelsea) tekende voor de 0-1.

Dan toch maar eventjes hulplijn Thorgan inschakelen voor de tweede helft en die beslissing loonde. Met nog een kwartier op de klok knalde de broer van Eden de gelijkmaker voorbij doelman Jarstein. Al moet het gezegd dat die niet helemaal vrijuit ging. Vier minuten later mocht Hazard ook nog eens een penalty trappen en die zette hij feilloos om. Drie punten met dank aan een Belgische supersub.