Alsof de Europese week nog niet gek genoeg was: sensationeel wedstrijdverloop in Marseille en Salzburg, Jordan Lukaku zijn we kwijt

Diederik Geypen
| 8 reacties

De returns in de kwartfinales van de Champions League leverden meer spektakel op dan iedereen vooraf had gedacht. In drie van de vier duels werd er razendsnel gescoord.

Ook in de Europa League waren twee overgebleven teams bijzonder goed bij schot. Marseille en RB Leipzig zorgden voor een waanzinnige start, met drie goals in de eerste 9 minuten. Nooit eerder gebeurde dit in de Europa League.

Bruma opende de score na 3 minuten, maar dankzij een owngoal van Ilsanker in minuut 7 en een doelpunt van Sarr nog eens twee tellen later, zette Marseille snel orde op zaken. Nog voor de koffie maakte Thauvin er 3-1 van en was de 1-0-nederlaag uit de heenmatch uitgewist.

Toch kregen we opnieuw spanning, want kort voor het uur draaide Augustin de rollen weer om met de 3-2. Payet en Sakai bezorgden de fans van l'OM toch een feestnacht met de 4-2 en 5-2.

En wat op de andere velden?

Jordan Lukaku won met Lazio de heenmatch tegen RB Salzburg met 4-2, maar op Oostenrijkse bodem volgde een straffe remonte. In een dolle tweede helft maakten Dabbur, Haidara, Hwang en Lainer de 0-1 van Immobele ongedaan. De touwen trilden zelfs drie keer in nauwelijks vier minuten tijd.

Atlético Madrid verloor van Sporting Lissabon met het kleinste verschil, maar had een 2-0-bonus. CSKA Moskou speelde gelijk tegen Arsenal (2-2). Dat volstond niet om de 4-1-nederlaag op te halen.