? Thomas Vermaelen en 'Barça' geven tot twee keer toe voorsprong uit handen en gaan zelfs nog bijna de boot in

Glenn Bogaert
| 2 reacties

Barcelona heeft vanavond twee punten verspeeld in de Primera División. Balen geblazen voor bankzitter Lionel Messi én Thomas Vermaelen, die de hele wedstrijd voor zijn rekening mocht nemen. 2-2 werd het uiteindelijk op het veld van Celta de Vigo.

De landstitel is eigenlijk al zo goed als binnen voor Barça en dus is de concentratie niet altijd even scherp meer bij de ploeg van Ernesto Valverde. In Galicië begon het wel goed voor Rode Duivel Vermaelen en zijn Catalaanse maats.

Ousmane Dembélé nam een kleine tien minuten voor rust immers de 0-1 voor zijn rekening. Met dank aan een blunderende Castro, die met een ridicule terugspeelbal aan de basis lag van het onnodige tegendoelpunt. Op slag van rust zette Jonny Castro zijn fout evenwel recht met de verdiende gelijkmaker. De snedige counter mocht er écht wel wezen.

Op het uur mocht Lionel Messi zijn opwachting maken en amper vier minuten later stond het al 1-2 via Paulinho, al was het niet meteen duidelijk of hij de voorzet van de aalvlugge rechtsback Semedo in doel had getikt. Paco Alcácer was er immers ook als de Spaanse kippen bij om zijn voet tegen de bal te zetten.

Twintig minuten voor tijd moest Barcelona met tien voort: Sergi Roberto trok aan de noodrem en mocht prompt gaan douchen, meer dan terecht. Het was pompen of verzuipen voor de bezoekers en Iago Aspas lukte acht minuten voor affluiten de gelijkmaker, met wat medewerking van een ongelukkige doelman Ter Stegen. Bijna werd het zelfs nog 3-2, maar Lucas Digne haalde de inzet van Lucas Boyé van de lijn.