? Geen nieuwe 'Romantada': Nainggolan gaat zwaar in de fout, maar zet misser goed met twee snoeiharde treffers

Diederik Geypen
| 8 reacties

De twee ploegen die op zaterdag 26 mei in Kiev de Champions League-finale spelen zijn bekend. In het Stadio Olimpico duelleerden AS Roma en Liverpool woensdagavond om het tweede ticket.

Na de 5-2-nederlaag uit de heenmatch had Roma net als tegen Barça een 'Romantada' nodig om nog een finaleplaats af te dwingen. Maar al na 9 minuten ging Radja Nainggolan in de fout. (Lees er hier meer over)

Mané profiteerde en zorgde voor de snelle 0-1. Via een owngoal van Milner hingen de bordjes op het kwartier weer in evenwicht.

Toch gingen The Reds met een voorsprong rusten. Nog voor het halfuur zette Wijnaldum de 1-2 op het bord.

Met verse moed kwamen de Romeinen uit de kleedkamer. Dzeko duwde de gelijkmaker binnen, en de thuisploeg dwong nog enkele wenkende kansen af. Pas diep in de tweede helft maakte Il Ninja met een geweldig afstandsschot zijn foutje goed. Vanop de stip legde hij de 4-2-eindstand vast. Liverpool kijkt op 26 mei Real Madrid in de ogen en speelt voor het eerst in elf jaar de Champions League-finale.