? Barcelona - mét Thomas Vermaelen - geeft titel nog wat extra glans, Iniesta toont nog maar eens zijn immense klasse

Glenn Bogaert
| 3 reacties

Na die bitsige Clásico van afgelopen zondag mocht FC Barcelona vanavond al opnieuw aan de bak in de Primera División. In Camp Nou kregen basisspeler Thomas Vermaelen en co Villarreal over de vloer, maar dat was al na één helft uitgeteld. Het werd uiteindelijk een klinkende 5-1 overwinning.

De titel is zoals u weet al eventjes binnen, maar nog wat extra glans kan nooit kwaad. De mannen van Ernesto Valverde namen hun voorlaatste thuismatch behoorlijk ernstig. Na tien minuten was het al prijs: Ousmane Dembélé met een heerlijke actie en dito schot. Sergio Asenjo kon de stevige poging nog pareren, maar in de herneming was hij volledig kansloos tegen de attente 'Phil' Coutinho.

Vijf minuten later stond het al 2-0. De straks afscheidnemende Andrés Iniesta met een splijtende opening en Lucas Digne moest de bal maar in de loop van Paulinho tikken. Een doelpunt uit het boekje. En maestro Iniesta bleef maar toveren want op slag van rust bood hij Lionel Messi vriendelijk de 3-0 aan. Wat gaan ze die virtuoos op het middenveld straks toch missen bij Barcelona

Een kleine tien minuten na rust leek Nicola Sansone de wedstrijd - een beetje - nieuw leven in te blazen met de 3-1. Een lucky goal die een kansloze Jasper Cillessen compleet verraste. Het thuispubliek hoefde echter nooit te panikeren en met nog iets meer dan drie minuten op de klok mocht Dembélé zelf ook zijn graantje meepikken, al moet u vooral op de schitterende actie van Ivan Rakitic letten. En nog was het niet gedaan: het Franse goudhaantje Dembélé maakte ook nog de 5-1.