? Een sprookje! 'Lolo' Depoitre maakt zich onsterfelijk bij Engelse club met doelpunt van de redding tegen Chelsea

Glenn Bogaert
| 18 reacties

Laurent Depoitre mag zich aan een standbeeld verwachten in Huddersfield. Onze Belgische spits scoorde vanavond tegen Chelsea het doelpunt van de redding voor zijn bescheiden club uit de Premier League. Dat het uiteindelijk nog 1-1 werd, mocht niet deren. 'Lolo' en zijn maats blijven erin.

Uitgerekend Depoitre die scoort en dat was al eventjes geleden. De 29-jarige stormram stond al droog sinds eind december vorig jaar. Maar zie, nu het écht moest en de redding nabij was, flikte de ex-spits van AA Gent het toch maar.

Vijf minuten na rust tikte hij de bal slim voorbij Willy Caballero, de vervanger van de aan de rug geblesseerde Thibaut Courtois, om vervolgens met een nieuwe subtiele tik de bal in het doel te deponeren. Het duel met de doelman was wel op het randje, noem het maar serieus viriel. Knotsgekke vreugdetaferelen in ieder geval bij de bezoekers in het rood, het uitvak barstte net niet uit z'n voegen. Wat een ontlading!

Burcht houdt stand

​Chelsea moest op eigen Stamford Bridge nu al twee keer scoren en gooide dan maar luxebankzitter Eden Hazard in de strijd. En die wissel loonde vrijwel meteen want enkele minuten na de intrede van de sierlijke dribbelaar stond het al 1-1 via de Spanjaard Marcos Alonso.

Een doelpunt dat geen schoonheidsprijs verdiende, balen voor Huddersfield. Depoitre en co moesten nog een heus offensief doorstaan en hadden hier en daar het nodige geluk, maar het bleef wel bij die levensbelangrijke draw. Dat puntje zorgt ervoor dat The Terriers met een kloof van vier punten op nummer 18 Swansea zeker zijn van een verlengd verblijf in de Premier League. Nog één speeldag te gaan...