Geen eerste finale voor Belgische U17: fantastische goal Italië nekt hen na sterke tweede helft

De Belgische U17 zijn er niet in geslaagd om voor de eerste keer in hun geschiedenis de finale van het EK te halen. In de tweede helft kwamen de Belgen verdiend op gelijke hoogte. Maar op een moment dat ze beter waren dan hun leeftijdgenoten gaf Vergani hen de genadeslag.

Zelfs de jonge gasten van de Squadra weten al wat verdedigen is. Daar teerden ze trouwens ook op in die eerste helft, waarin ze het België bijzonder moeilijk maakten om te combineren. Op de tegenaanval waren ze dan weer dodelijk gevaarlijk. Gelukkig liet Vergani op de counter verschillende kansen liggen.

Maar het kon niet blijven duren. Op het halfuur werkte Emmanuel Gyabuaa aan de tweede paal een voorzet met kracht in het dak van het doel. Jong België kon die eerste helft geen enkele goeie kans creëren. Ze mochten zelfs nog gelukkig zijn dat ze met 1-0 de rust ingingen. Nicolas Raskin, uitblinker in de vorige matchen, werd wel heel kort aan de leiband gehouden. Dat had zo zijn invloed op het spel van de Belgen.

Raskin werd zwaar belaagd in de eerste helft.

De tweede helft kwam de Gent-middenvelder er wel door. Hij lag ook aan de basis van de gelijkmaker. Met een goeie actie speelde hij Sierra aan en die vond Vertessen (PSV). De topschutter schoot overhoeks binnen. Verdiend, want België was heel wat beter uit de kleedkamer gekomen.

Yayi Mpie had de 2-1 aan de voet, maar de Italiaanse doelman haalde de bal uit de korte hoek. Even later kwam de klap: Lars Dendoncker (broer van) kopte een bal pardoes in de voeten van Vergani en die haalde fantastisch uit. Uit het niets! De bal verdween in de rechterbovenhoek. Een achterstand die België op tien minuten van het einde niet meer kon rechtzetten.