Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Wist je dat... Simunic ooit driemaal geel kreeg?

Australië verraste in 2006 door als eerste team uit Oceanië de groepsfase te overleven. De Aussies zaten ook op de eerste rij toen een van de grootste WK-blunders ooit gemaakt werd. Wist je dat Josep Simunic in een match driemaal geel kreeg?

De feiten dateren van 22 juni 2006 en vonden plaats in Stuttgart. Australië trof er Kroatië in de laatste groepsmatch. De Aussies hadden genoeg aan een punt om door te stoten, Kroatië moest winnen om de groepsfase te overleven. Darijo Srna en Niko Kovac brachten hun land tot tweemaal toe op voorsprong, maar Craig Moore en Harry Kewell scoorden tegen en zetten Australië op weg naar de knock-out fase.

Bekijk in deze samenvatting nog eens hoe Poll Simunic drie gele kaarten geeft.

Uiteindelijk bleef die 2-2 ook op het bord, maar na afloop van de wedstrijd ging het vooral over een gigantische blunder van scheidsrechter Graham Poll. Hij gaf Josip Simunic (foto) op het uur zijn eerste gele kaart. Net voor het verstrijken van de negentig minuten duwde de Engelse scheidsrechter een nieuw geel karton onder de neus van de Kroaat. In beeld verscheen de naam van Simunic met twee gele kaarten, die omgezet werden in een rode. Poll had blijkbaar een foutje in de administratie gemaakt en liet Simunic op het veld staan.

Derde geel is rood

De blunder had echter geen effect op het resultaat en uiteindelijk liep Simunic toch nog tegen de lamp. Na drie minuten blessuretijd incasseerde hij zijn derde gele kaart van de avond. Toen vond Poll het welletjes en stuurde hij de Kroaat richting kleedkamers. Op een wereldbekereindronde was dit in ieder geval een primeur. Kroatië mocht naar huis, Australië sneuvelde in de volgende ronde tegen Italië.