? Resultaat dat mag gezien worden voor Ruud Vormer bij eerste basisplaats voor Oranje

Glenn Bogaert
| 5 reacties

Ruud Vormer heeft zijn eerste basisplaats bij Oranje kunnen vieren met een puik resultaat. De Gouden Schoen en zijn Nederlandse sleepten een (laat) gelijkspel uit de brand op het veld van Italië. Simone Zaza en Nathan Aké tekenden voor de goals in de oefenpot tussen twee ronkende niet-WK-gangers.

Ronald Koeman beloonde zijn speler in Belgische loondienst met een plekje in zijn basiself, maar Vormer kon zich vanavond veel minder onderscheiden dan tegen Slowakije. Nederland moest de eerste helft dan ook compleet ondergaan en mocht blij zijn met een 0-0 bij de rust. Die tussenstand was zelfs een klein mirakel.

Een ander spelbeeld na de rust en Nederland leek zelfs even aanspraak te kunnen maken op een treffer. Memphis Depay kon een voorzet van Daryl Janmaat niet verzilveren, toch bijna de 0-1. Vijf minuten later zette Vormer zich prima door op rechts. De voorzet voor Tonny Vilhena was puik, maar die besloot zijn volley over.

Deksel op de neus

Derde keer, goeie keer? Toch niet, alwéér Memphis Depay, maar dit keer stond de Italiaanse goalie Perin pal om de kopbal te pareren. En dan de koude douche: aan de overkant was het wel prijs via Simone Zaza, die gleed de 1-0 binnen.

De buit was evenwel nog niet binnen voor de Squadra Azzurra want twee minuten na de openingstreffer mocht Criscito gaan douchen na een ingreep op de doorgebroken Ryan Babel. Ruud Vormer maakte de strijd tegen tien niet meer mee want een minuutje later werd hij afgelost door Steven Berghuis.

Vilhena en Berghuis probeerden nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar aanvankelijk zonder succes. Het was wachten tot twee minuten voor tijd en op de ingevallen Nathan Aké, die de gelijkmaker tegen de touwen kopte. En diezelfde Aké kroonde zich zelfs nog bijna tot matchwinnaar in Turijn. Het bleef echter bij 1-1.