Anderlecht houdt doelpuntenkermis in geheime oefenmatch tegen PSV

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 5 reacties

Tijdens Zweden-Engeland werd er zowaar nog een wedstrijd gespeeld. Anderlecht had immers in het volste geheim afgesproken met PSV in Tubize. De Rode Duivels hebben het Belgian Football Centre voorlopig toch niet nodig. Anderlecht stond bij de rust in het krijt, maar won uiteindelijk met 5-3.

Bij Anderlecht kregen we opnieuw enkele nieuwkomers te zien met Didillon, Milic, Cobbaut, Makarenko, Dimata en Musona. Vanhaezebrouck begon met een drietal achterin met Sá, de jonge Bornauw en Milic. Saelemaekers en Cobbaut namen de flanken voor hun rekening.

Een diepe bal in het Nederlandse strafschopgebied zorgde voor zoveel paniek dat doelman en centrale verdediger tegen elkaar liepen. Room loste de bal en Musona maakte na vijf minuten al zijn makkelijkste doelpunt voor Anderlecht, dat voor de gelegenheid in het roze speelde. Marc Coucke was in zijn nopjes op de tribune en riep de Nederlanders toe: 'Dank jullie wel!'

Cobbaut en Saelemaekers deden het in offensief opzicht uitstekend, maar achterin klopte het minder bij Anderlecht. Sá speelde niet zijn beste match en Bornauw liet zich aftroeven door de Jong, die de gelijkmaker binnenkopte. Ook bij het tweede doelpunt van de Nederlanders, een knappe vrije trap van Pereiro, ging de jongelig in de fout. Hij maakte de te makkelijke overtreding die aan de vrije trap voorafging.

Rusten bij een 1-2 achterstand voor paars-wit, maar dat had hoger kunnen zijn, Didillon kwam immers twee keer goed tussenbeide. Na de koffie kregen we enkele hectische minuten. Dankzij Gerkens en de ingevallen Abazaj kwam Anderlecht op twee minuten tijd 3-2 voor, maar een minuutje later had Bergwijn al kunnen profiteren van opnieuw defensief mistasten. Toen het opnieuw wat kalmeerde, stond het 3-3.

Doelpuntenfestijn

Bij PSV mocht Dante Rigo aan de match beginnen en Matthias Verreth maakte de match vol. Bij Anderlecht kwam de grote wisselronde in minuut 68, maar toen had Dimata er al een penalty inliggen. Zijn vervanger Ivan Santini maakte er vlak voor tijd nog 5-3 van.

Opstelling Anderlecht: Didillon (GK) (68' De Jong), Sá (68' Appiah), Bornauw (68' Dante), Milic (68' Delcroix), Cobbaut (68' Obradovic), Gerkens (68' Amuzu), Saelemaekers (Sowah), Makarenko (68' Kayembe), Dimata (68' Santini), Morioka (46' Lokonga) en Musona (46' Abazaj).

Basisopstelling PSV: Room (GK), Isimat-Mirin, Luckassen, Pereiro, Luuk de Jong, Malen, Rigo, Obispo, Dumfries, Ramselaar en Lundqvist.

Goals: 5' Musona 1-0, 10' de Jong 1-1, 22' Pereiro 1-2, 47' Gerkens 2-2, 48' Abazaj 3-2, 49' Bergwijn 3-3, 65' Dimata (penalty) 4-3, 80' Santini 5-3.