Charleroi gaat op stage in Nederland onderuit tegen Duitse eersteklasser

Bart Ver Elst

Charleroi is er vrijdagavond niet in geslaagd om de oefenpartij tegen het Duitse Mainz tot een goed einde te brengen. Een goal vlak voor rust en een halverwege de tweede helft besliste de match in het voordeel van de Duitsers.

Charleroi is momenteel op oefenstage in het Nederlandse Mierlo. Vrijdagavond haspelde de ploeg van Felice Mazzu een oefenpot af tegen Mainz. Maar de Carolo's verloren. Brosinski trapte net voor de koffiepauze een penalty tegen de touwen, 20 minuten na de rust legde Ujah de 2-0 eindstand vast.

Net daarvoor had Perbet nog van erg ver de lat geraakt. Op het uur wisselde Mazzu zijn hele ploeg, behalve Perbet die een kwartier voor het einde naar de kant werd gehaald. Voor Charleroi volgen er volgende week nog twee oefenmatchen tegen Franse ploegen. Woensdag is Dijon de tegenstander van dienst, drie dagen later komt OGC Nice op bezoek.