AA Gent werkt afgeblazen oefenmatch dan toch nog af achter gesloten deuren, maar kan niet winnen

Glenn Bogaert

AA Gent heeft op stage in het Nederlandse Oisterwijk dan toch geoefend tegen Willem II. Eerder deze week maakte de nummer vier van vorig seizoen nog bekend dat de oefenpot niet mocht doorgaan van de plaatselijke politie.

Het relaas van de geannuleerde oefenmatch kon u eergisteren HIER lezen, maar uiteindelijk kwamen De Buffalo's alsnog in actie tegen de club uit de Nederlandse Eredivisie. De partij werd uit veiligheidsoverwegingen wel afgewerkt achter gesloten deuren.

De Gentenaars van Yves Vanderhaeghe kwamen halfweg de eerste helft op achterstand via Asumah Abubakar, maar kregen na de rust een penalty om de bordjes in evenwicht te hangen. De Nigeriaanse winger Samuel Kalu miste dé kans, maar toen ook Yuya Kubo een elfmeter mocht nemen, was het wél prijs: 1-1, meteen ook de eindstand.