Hoop, maar nog werkpunten: Essevee spoelt nederlaag tegen KV Oostende niet helemaal door

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Petegem
| 1 reacties

Hapoel Haifa is op stage in ons land en profiteerde daarvan om enkele oefenmatchen te spelen tegen Belgische topteams. Eerder verloor het met 2-0 van Oostende en 3-1 van Club Brugge. Ook Zulte Waregem had echter al een pandoering van de Kustboys moeten slikken en wilde dus vertrouwen tanken.

Al na vier minuten profiteerde Hapoel Haifa van weinig doortastend verdedigen om via Radu Ginsari de bezoekers uit Israël op voorsprong te zetten. De jonge doelman Eike Bansen – die zijn kans kreeg van Dury, Sammy Bossut nam plaats in de tribunes – was kansloos op de plaatsbal van de Moldavische spits.

Een traag opbouwend en soms slordig Essevee had het in de eerste helft moeilijk om zijn wil op te dringen aan de bezoekers, maar via de linkerkant kwamen er wel wat kansjes. Kaya opende telkens op Demir, Harbaoui kon de voorzetten niet afronden.

Bijna Harbaoui

Iets voorbij het halfuur was het een bedrijvige Kaya die op een verre voorzet van De fauw dan maar het initiatief nam en met een gekruist schot de Israëlische doelman wist te verschalken voor een 1-1 ruststand. De Pauw had er nog 2-1 van moeten maken, maar hij kon na een omschakeling een voorzet van Kaya niet voorbij Kadoc krijgen.

Na de koffie gaf het leuke avondzonnetje geen aanleiding tot veel beterschap, al kwam Harbaoui dicht bij het winnende doelpunt na een nieuw omschakelingsmoment. Doorheen de tweede helft kwamen flink wat nieuwe troepen in de wei, wat het tempo ook niet bevorderde. In de slotfase moest Bostyn nog knap redden in een 1-op-1situatie met een Israëlische invaller.

Zulte Waregem speelde met: Bansen (’46 Bostyn) – De fauw (’60 Walsh), Baudry, Bürki (’60 Bjordal), Demir – Faik, Marcq (’60 Oldrup Jensen), De Pauw (’76 Nissilä), Buffel (’60 Bongonda), Kaya (’76 Soisalo) – Harbaoui (’76 Bjordal)