KV Oostende - weliswaar niet op volle kracht - delft het onderspit in West-Vlaamse derby aan zee

Sander De Graeve
| 9 reacties

Een West-Vlaamse derby in Knokke-Heist vanavond, eentje tussen KV Oostende en KSV Roeselare. En de van het zonnetje genietende fans kregen een handvol doelpunten geserveerd. Het werd 2-3 in het voordeel van de club uit 1B.

Het moet wel gezegd dat Gert Verheyen niet uitpakte met zijn sterkste elftal, terwijl Roeselare wel met een stevige ploeg naar zee was afgezakt. Bij de kustploeg vormden Nicolas Rajsel en nieuwe aanwinst Fashion Junior Sakala uit Zambia de aanvalslinie.

Neen het was geen topmatch van KVO, dat in de eerste helft maar liefst drie doelpunten slikte. Al na 18 minuten zorgde Thibaut Van Acker (ex-Club Brugge) voor de 0-1 na een mooie actie op links van Emile Samyn. Na een penaltyfout van Jonathan Mambabua mocht Ben Yagan vanop de stip de score verdubbelen: 0-2.

Beter Oostende

In de toegevoegde tijd van de eerste helft was het weer bingo voor Roeselare: de katterappe Godwin Saviour, nota bene ex-Oostende, troefde Aleksandar Bjelica af op snelheid en werkte feilloos af. Vijf minuten na het deugddoende kwartiertje (drank)pauze haalde linkerflankspeler Bjelica toch zijn gram met de 1-3.

Een beter KV Oostende lukte ook nog de aansluitingstreffer via Fashion Junior Sakala, maar daar bleef het bij. Rajsel mikte de 3-3 gelijkmaker wél nog tegen de staak. Bij de withemden uit Roeselare mocht François Kompany opdraven voor de tweede helft, hij kwam in de plaats van Baptiste Schmisser (ex-KVO).