Competitie: Vriendschappelijke interlands
Beerschot Wilrijk houdt Kortrijk in bedwang, individuele foutjes zorgden voor de goals
Sander De Graeve Kevin Vanbuggenhout
Sander De Graeve en Kevin Vanbuggenhout vanuit Hoboken

Stevige oefenmatch tussen Beerschot Wilrijk en Kortrijk eindigt op 1-1

Beerschot Wilrijk en KV Kortrijk hebben elkaar in Hoboken op een 1-1 gelijkspel kunnen houden. De thuisploeg kwam op achterstand na kostbaar balverlies, maar maakte via Hoffer in de tweede helft verdiend gelijk.

Stadion De Visputten in Hoboken was het toneel voor een Beerschot Wilrijk-KV Kortrijk in ideaal voetbalweer, voor de supporters dan toch. De spelers lasten in de eerste helft een noodzakelijke drankpauze in. Kortrijk, dat met een mix aan jonge talenten en ervaren rotten aan de aftrap kwam, begon het best.

In de zesde minuut knalde Ouali al op de paal en een dikke twintig minuten later was het prijs. Alexander Maes leed balverlies op het middenveld en eens de bal bij Chevalier kwam, ging het snel. Hij zette voor en Ajagun tikte simpel binnen. Even later zou Ouali nog doelman Vanhamel op zijn weg vinden. Rusten bij een 0-1 voorsprong voor de bezoekers, waarbij Mboyo hard werkte, maar zich niet altijd kon doorzetten.

Verdiende gelijkmaker na rust

Na de koffie liep het een stuk beter bij Beerschot Wilrijk, de looplijnen waren beter en op het middenveld werd de bal makkelijker bijgehouden. Een misverstand tussen Bruzzese en de verdediging leverde de gelijkmaker van Hoffer op. Met het 1-1 gelijkspel kunnen beide teams wel leven.

Opstelling Beerschot Wilrijk: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Bourdin, Grisez, Van Hyfte, Maes, Brogno(69' De Jonghe), Tissoudali, Hoffer(69' Vancamp) en Zoua.

Opstelling KV Kortrijk: Bruzzese, Kagelmacher(46' Gantois), Naderi, Jodts(46' Lepoint), Azouni(72' Rolland), Ouali(46' D'Haene), Hoxha(46' Ivanof), Rolland(46' Van Der Bruggen), Ajagun(72' Hoxha), Chevalier(46' Die) en Mboyo(46' Stojanovic).