Anderlecht vermijdt nederlaag bij 1B-club maar dat kostte heel wat moeite

Hein Vanhaezebrouck zag een 20-jarig Ghanees talent zich in de kijker spelen. Mohammed Dauda maakte twee doelpunten voor Anderlecht. Zijn doelpunten waren zeer welgekomen, want na een uur voetballen stond paars-wit twee goals in het krijt in de oefenmatch bij Westerlo.

Het was onder andere uitkijken naar de prestatie van Zakaria Bakkali. Hij stond voor het eerst in de basiself bij Anderlecht. Na 25 minuten spelen waren Bakkali en zijn maats al op achtervolgen aangewezen. Daar had met Jens Naessens een voormalig aanvaller van Zulte Waregem, Antwerp en KV Mechelen voor gezorgd. Bij de rust prijkte de 1-0 nog altijd op het bord.

Uitsluiting Delcroix

Bijna een kwartier ver in de tweede helft zag het er helemaal naar uit dat Westerlo zijn supporters kon plezieren met een verrassende zege. Van Eenoo maakte er van op de stip 2-0 van. Dauda lukte op voorzet van Appiah wel snel de aansluitingstreffer, maar kort hierna moesten de bezoekers met zijn tienen verder. Hannes Delcroix haalde de doorgebroken Naessens neer en moest vroegtijdig van het veld.

Zeker in een oefenmatch is zo'n uitsluiting een jammere zaak. Anderlecht bleef desalniettemin tot het einde naar de gelijkmaker zoeken. Een vrije trap van Adzic zoefde nog net over. In blessuretijd sleepte Dauda het gelijkspel uit de brand na een doelpunt op hoekschop.