Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Jonge Edon Zhegrova leidt KRC Genk ook in Luxemburg naar een ruime en eenvoudige zege
Manuel Gonzalez

KRC Genk wint ook de terugwedstrijd tegen Fola Esch met sprekend gemak

KRC Genk heeft na de heenmatch ook de terugwedstrijd tegen het Luxemburgse Fola Esch met een zege afgesloten. Na een kwartier stond het onuitgegeven elftal van Philippe Clement al op een 0-2 voorsprong. Het werd uiteindelijk 1-4, met dank aan matchwinnaar Edon Zhegrova.

Na de 5-0 pandoering uit de heenmatch kon Philippe Clement heel wat wijzigingen aan zijn elftal doorvoeren. Jackers, Lucumi en Zhegrova kregen net als in de heenmatch opnieuw het vertrouwen, maar er was wel plaats voor acht nieuwe namen. Gano begon dan weer als centrale aanvaller.

Genk eiste zoals verwacht het balbezit op, maar kreeg in de openingsfase amper een kans bij elkaar gevoetbald. De eerste dreiging kwam van de thuisploeg, al kwam Jackers niet in de problemen op een schot buiten de zestien. Maar net na het kwartier stond er dan toch al een 0-2 op het scorebord.

Zhegrova dribbelde zich knap vrij en trapte de 0-1 in de verste hoek. Drie minuten later duwde Heynen de voorzet van Piotrowski tegen de touwen. Genk nam de voet van het gaspedaal. De thuisploeg dreigde echter zelden, ook de Limburgers vonden weinig gaatjes in de Luxemburgse defensie.

Piotrowski en Benson probeerden het dan maar vanop afstand, maar zonder succes. Enkele minuten voor de pauze moest ook Jackers zowaar eens in actie komen. De jonge Genk-doelman ging goed plat op een vrije trap. Genk ging met een 0-2 tussenstand rusten.

Genk nam ook in de tweede helft het initiatief. Esch kwam echter erg goed weg toen doelman Cabral handspel buiten de zestien beging, maar er zonder kaart van afkwam. Zelfs de wedstrijdleiding kreeg dus medelijden met de 11 thuisspelers. Maar net voor het uur kregen we zowaar drie goals op amper vier minuten tijd.

Gano plaatste de bal in de verste hoek na een goede actie van Zhegrova en maakte zo zijn eerste doelpunt in Genkse loondienst. Wat later belandde de vrije trap van Zhegrova voorbij alles en iedereen in doel. Tussenin kregen we zelfs een goal van Luxemburgse makelij. Bensi verscheen voor het bezoekende doel, Jackers was kansloos op zijn hobbelende schot.

Doelpuntenmaker Bensi testte de vuisten van Jackers nog eens uit, maar voor de rest was het alles Genk wat de klok sloeg. Invaller Karelis wilde zich nog tonen, maar ook hij kon de vijfde Limburgse treffer niet op het scorebord zetten. Jackers behoedde zijn ploeg nog van een tweede tegentreffer.

Het bleef 1-4, met dank aan de jonge Zhegrova, goed voor 2 goals en 1 assist in de terugmatch. Genk nam de eerste horde van het Europese avontuur dus met sprekend gemak en mag zich zo opmaken voor de derde voorronde van de Europa League. Al wacht dit weekend de belangrijke Limburgse derby tegen STVV.