Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Edmond Leburton
Beerschot Wilrijk toont potentieel, maar gooit punten te grabbel

Beerschot Wilrijk geeft zege uit handen in Tubeke

Geen enkele titelkandidaat in eerste klasse B heeft na de openingsspeeldag nog het maximum van de punten. Nochtans maakte Beerschot Wilrijk op bezoek bij Tubeke wel lange tijd indruk. De ploeg van Stijn Vreven stevende af op de overwinning, maar verspeelde in het slotkwartier twee dure punten.

Doorlopend balbezit en aanvalsgolven die mekaar op volgden: Beerschot Wilrijk maakte zijn intenties van bij de aftrap duidelijk. De doelpunten lieten niet lang op zich wachten. Alexander Maes kon aanleggen van aan de rand van het strafschopgebied en opende de score met een gekruist schot. Vanzeir stond ter hoogte van de tweede paal te wachten op een hoekschop en knalde net binnen de zestien meter via de paal raak.

De snelle Vanzeir toonde zich zeer actief. Wel had hij altijd de 0-3 moeten maken. Oog in oog met Defourny plaatste hij de bal naast. In plaats van 0-3 werd het 1-2. Vanhamel ging in de fout op hoekschop. Henry kopte de aansluitingstreffer van dichtbij in doel. Bij Tubeke waren er wel meer defensieve missers te bespeuren en bijgevolg was de marge van twee goals snel hersteld. Tissoudali profiteerde.

Diezelfde Tissoudali stuitte later op Defourny en een lob van Vanzeir ging over. Tussendoor had Beerschot Wilrijk ook een strafschop kunnen krijgen voor een fout op Hoffer. De tweede helft leek lange tijd overbodig. Een steal van Hoffer leidde wel nog eens gevaar in. Na een uitgesponnen actie waagde Brogno zijn kans uit een scherpe hoek, maar hij werd afgeblokt. Henry schoot een wenkende kans voor de thuisploeg op de voet van Vanhamel.

De onverwachte ommekeer

Haast vanuit het niets zorgden de Waals-Brabanders nog voor de ommekeer. Vanhamel kon een kopbal van Diawara enkel tegen de paal tikken. Vervolgens maakte Henry zijn tweede van de namiddag. Van dan af hing de gelijkmaker wel in de lucht. In de slotminuten hield de doelman van Beerschot Wilrijk zijn team wel recht met een knappe parade. Bij het ingaan van de blessuretijd schoot Henrique de 3-3 echter toch in de rechterbenedenhoek.