? Real wint niet élke finale: rivaal Atlético zet doelpuntenrijke clash in met recordgoal en neemt Supercup mee naar Madrid

Yannick Lambrecht
| 14 reacties

Voor minstens één avond staat de Europa League boven de Champions League. De respectievelijke winnaars en stadsrivalen uit Madrid namen het tegen elkaar op in de Supercup en Atlético klopte Real uiteindelijk na verlengingen met 2-4.

Amper 49 seconden: zo weinig tijd had Diego Costa nodig om het snelste doelpunt ooit in de Supercup te maken en Atléti op voorsprong te brengen. Godin verstuurde een lange bal, de spits stak zichzelf diep en klopte dan doelman Navas (niet Courtois, lees hier waarom) vanuit een hele scherpe hoek.

Atlético begon dus het best aan de wedstrijd, maar na een kwartier begon Real toch meer het laken naar zich toe te trekken. Kort voor het halfuur werd de aanvalsdrift ook beloond: de pijlsnelle Bale was niet af te stoppen en schilderde een voorzet op het hoofd van Benzema, die de gelijkmaker binnenkopte.

Bijzonder trefzeker

Ondanks het feit dat beide ploegen elk een keer konden scoren, hielden de rivalen elkaar in evenwicht en was het een vrij gesloten Supercup. De tweede helft was voetballend zelfs van een minder hoog niveau, en toch vielen ook daar nog twee doelpunten.

Op het uur ging Juanfran nogal ongelukkig naar een voorzet en onvrijwillig kopte hij op zijn eigen arm, maar de bal ging wel op de stip. Kapitein Ramos twijfelde niet en gaf Oblak geen kans op de strafschop.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld: Correa zette zich uitstekend door in de zestien en kreeg de bal nog op het nippertje tot bij Costa, die zijn tweede van de avond simpel mocht binnenleggen. 2-2 en dus op naar de verlengingen.

Winning wondergoal

Atlético leek aanvankelijk op penalty's te speculeren, maar mocht uit het niets vieren toen de verdediging van Real begon te klungelen en zomaar de bal aan Thomas gaf. Die zette voor naar Saul en de middenvelder ramde de bal vol op de slof in de winkelhaak. Wondergoal!

Dat was niet alles, want nog steeds in het eerste kwartier van de verlengingen schoof Koke zelfs de 2-4 tegen de touwen. Real herstelde niet meer en zo mag Atlético de Supercup meenemen naar Madrid.