Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Even bibberen in Gent, maar invallers Yaremchuk en (alweer) David knallen Gent richting play-offs
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent haalde het met 3-1 van het Poolse Jagiellonia Bialystok

AA Gent heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Europa League. De Buffalo's zaten snel in een zetel dankzij het eerste doelpunt van Awoniyi, maar een flater achterin zorgde ervoor dat het nog héél warm werd.

In de eerste helft was er hoegenaamd geen vuiltje aan de lucht. De Polen kwamen amper aan kansen en Lovre Kalinic leek op een werkloze avond af te stevenen. Na dertien minuten zag het er zowaar nóg beter uit voor de Gentenaars. Dompé -zeer aanwezig in die eerste helft- rukte op rechts op en leverde een voorzet op het hoofd van Andrijasevic af.

Die kopte mooi terug voor doel waar Awoniyi zijn allereerste doelpunt in Gentse loondienst tegen de touwen buffelde. De spits trok z'n shirt uit, toonde een religieuze boodschap en moest zich dus nog een hele wedstrijd zien in te houden. Gent hield daarna de controle met Vadis Odjidja als één van de uitblinkers.

Ook na de rust leek er geen vuilte aan de lucht. Een kopbal van de ingevallen Sheridan ging over, maar voor het overige konden de Polen niet echt gevaarlijk worden, tot een fout achterin hen een doelpunt cadeau deed. Verstraete liet een harde bal van Kalinic van de voet springen en Pospisil maakte het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière.

Het werd nog bibberen en beven in de Ghelamco Arena, waarin het ook plots begon te stortregenen. Kalinic moest met een ultieme reflex nog een haast gemaakte goal uit zijn doelvlak houden.

David alweer

De redding kwam uiteindelijk van de bank. Yaremchuk zette met een verschroeiend schot in de korte hoek AA Gent eigenlijk al op rozen en David -hoe kan het ook anders- zette de 3-1 op het bord met alweer een ijzig kalme afwerking. Het is al het vijfde doelpunt van de jonge Canadees in vier invalbeurten. Bij AA Gent mogen ze zich opmaken voor een play-off tegen Bordeaux en mag er wat sneller gewerkt worden aan dat nieuwe contract voor David.