Datum: 19/08/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Kehrweg Stadion
Rood Vadis en misverstand Kalinic brengen Gent in de miserie, maar ultieme VAR-penalty redt Buffalo's
Sander De Graeve

AA Gent kroop door het oog van de naald tegen Eupen

AA Gent is in Eupen door het oog van de naald gekropen. De Buffalo's kwamen op voorsprong, maar een rode kaart voor Vadis en een misverstand met Kalinic brachten Eupen terug. Een late penalty voor handspel zorgde dan toch voor een Gentse zege.

Het begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg. Luis Garcia verraste Plastun en Foket met een snelle vrije trap, Toyokawa kapte die eerste nog eens uit en knalde onhoudbaar binnen. De Japanner uiteraard door het dolle heen, maar zijn vreugde was van korte duur.

Na een afgeweerde hoekschop haalde Vadis verschroeiend uit in de volley en zijn bal verdween voorbij de kansloze Van Crombrugge in doel. Eupen heeft een probleem met stilstaande fases in verdedigend opzicht, bleek enkele minuten later. Limbombe tekende voor een uitstekende hoekschop en Rosted kopte aan de eerste paal onhoudbaar binnen. Het was voor de Noor zijn eerste goal in dienst bij AA Gent.

Daarna ging het tempo er toch wat uit. We kregen enkele mooie acties van zowel Chakvetadze als Vadis te zien, met die laatste die Van Crombrugge nog eens aan het werk zette. Rusten deden we toch bij een 1-2 stand. Aan de rust mocht Jonathan David bij de Buffalo's invallen. Hij kreeg dus iets meer minuten dan gewoonlijk, maar bleef grotendeels onzichtbaar.

Groggy doelmannen

AA Gent kreeg nog een uitgelezen kans toen Limbombe op Van Crombrugge af kon, maar de winger knalde de bal recht in het gezicht van de doelman. Die was even knock-out, maar kon verder. Ook Kalinic had zo'n moment, hij kreeg de knie van Pollet in zijn gezicht.

Kalinic leek daar meer last van te hebben dan zijn collega aan de overkant. Plastun schermde de bal uitstekend af, maar zijn doelman kwam niet. Een goedkope corner volgde en die werd (ook al via Plastun) in tweede instantie door Luis Garcia in de bovenhoek geknald.

Late, correcte, penalty

Probleem voor Gent want Vadis had op dat moment al zijn tweede gele kaart gekregen van Visser. Eupen zette druk en kwam serieus duwen voor die derde goal, maar het was AA Gent dat nog een goal uit de lucht zag vallen. Invaller Dejaegere lokte met een voorzet nog een penalty uit, al had niemand dat meteen door.

Pas toen Visser naar de beelden ging kijken, zag hij het handspel en ging de bal op de stip. Van Crombrugge zat er nog bij, maar Verstraete knalde hard genoeg via de doelman binnen. Zo won Gent dan toch de tweede competitiewedstrijd op een rij.