Twee Nederlandse clubs naar de Champions League? Ajax doet net als PSV prima zaak

PSV Eindhoven zette dinsdag een flinke stap naar kwalificatie voor de poules van de Champions League. Ook Ajax versierde een dag later een gunstige uitgangspositie.

De Amsterdammers wonnen hun heenduel met 3-1 van Dinamo Kiev. Al na 2 minuten profiteerde Van de Beek om de 1-0 voorbij Boyko te schuiven.

Ajax demonstreerde, maar kreeg op het kwartier een koude douche. Kedziora zette na een knappe ingestuurde actie de gelijkmaker op het bord.

Sterke Ziyech

De thuisploeg moest even bekomen van die tik, maar had dan het geluk aan zijn zijde. Een schot van Ziyech verdween met een gelukje in doel.

Dan was de 3-1 van Tadic op slag van rust mooier. De miljoenenaankoop duwde een voorzet van Tagliafico knap tegen de touwen. De voorsprong bleef na de pauze op het bord staan. Ziyech trof in het slot van de partij nog de paal.

22/08/2018 21:00Young Boys Bern - Dinamo Zagreb1-1
22/08/2018 21:00FC Fehérvár - AEK Athene1-2
22/08/2018 21:00Ajax - Dinamo Kiev3-1