Thorgan Hazard scoort, maar gaat de boot in, Witsel beleeft moeilijke namiddag

Het werd niet zo'n beste namiddag voor de Belgen in de Bundesliga. Thorgan Hazard ging op het veld van Hertha de boot in en Axel Witsel kon bij Hoffenheim niet meer dan een punt rapen. En dat was dan nog gevleid...

Schalke 04 - Bayern München 0-2

Bayern München won met 0-2 bij Schalke 04 en blijft zo zonder puntenverlies in de Bündesliga verder boeren. James Rodriguez zorgde snel voor de 0-1, een strafschop van Lewandowski deed de rest in de tweede helft.

Hertha BSC - Mönchengladbach 4-2

Ondanks een dot van een kans voor Duda was het Mönchengladbach dat op voorsprong kwam. Thorgan Hazard zette heel koeltjes een elfmeter om. Maar dan ging het snel. Via een kopbal van Ibisevic en een binnentikker van Lazaro werd het 2-1. Ibisevic maakte er met zijn tweede van de namiddag 3-1 van. Pléa zorgde nog even voor hoop bij de bezoekers, maar Duda pakte die helemaal weg.

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1

Borussia - met Witsel 90 minuten op het veld - kende geen makkelijke wedstrijd op het veld van Hoffenheim. De thuisploeg speelde sterk en kreeg na 19 minuten een goeie kans via Bittencourt. Kramaric was er ook dichtbij, maar hij mikte over. Maar ze kregen wel wat ze verdienden. Joelinton maakte er 1-0 van. Hoffenheim kon de wedstrijd dood doen, maar de 2-0 van Kramaric werd afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk zorgde Pulisic nog voor een gevleid punt voor de Borussen.

22/09/2018 15:30FC Augsburg - Werder Bremen2-3
22/09/2018 15:301899 Hoffenheim - Borussia Dortmund1-1
22/09/2018 15:301.FC Nürnberg - Hannover 962-0
22/09/2018 15:30Hertha Berlin - Bor. Mönchengladbach4-2
22/09/2018 15:30VfL Wolfsburg - Freiburg1-3
22/09/2018 18:30FC Schalke 04 - Bayern München0-2