? Belgische verdediger (ex-Antwerp, Mechelen, Beveren) scoort doelpunt van de week bij amateurs

Yannick Lambrecht

Doet de naam Zinho Chergui soms een belletje rinkelen? De 34-jarige Waaslander speelde in eigen land nog voor Antwerp, KV Mechelen en KSK Beveren, maar dit weekend staat hij in de kijker voor zijn absolute wereldgoal bij de Nederlandse amateurs.

Zaterdag trapte Zinho Chergui - tegenwoordig speler bij HSV Hoek - vanop zijn eigen helft, los over iedereen inclusief de doelman en tegen de netten. "Wat een ongelooflijk doelpunt. Beter kan niet. Perfect voor Hoek", riep de commentator van Omroep Zeeland Sport.

De hele wedstrijd op zich was trouwens een spektakelstuk. De Dijk stond tot vijf minuten voor het laatste fluitsignaal 2-3 voor, maar Hoek won uiteindelijk toch nog met 4-3.