Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade de la Meinau
Sels verpest openingsfeestje Henry, Club Brugge treft ploeg in totale crisis

Monaco verloor met 2-1 op het veld van Strasbourg

Ook Thierry Henry heeft de problemen in het Prinsdom nog niet kunnen oplossen. In zijn eerste match als hoofdcoach van Monaco op het veld van Strasbourg verloor hij met 2-1.

Henry zette Tielemans en Sels aan de aftrap. Aan de overkant stond Matz Sels tussen de palen en die bezorgde de Monegasken wel problemen, want de doelman haalde een paar knappe reddingen boven. Zijn confrator aan de overkant verging het minder goed, want hij liet al na een kwartier een schot van Thomasson in doel glippen.

Rood na minder dan twee minuten op het veld

Tijd voor Sels om te schitteren, vooral op een schot van Aholou excelleerde de ex-goalie van Anderlecht en Gent. Monaco versierde nog wel meer kansen, maar twee keer werd een bal van de lijn gehaald. Tot overmaat van ramp kreeg invaller Grandsir na minder dan twee minuten de rode kaart.

Vijf minuten voor tijd scoorde Mothiba de 2-0. Tielemans zorgde met een penalty voor een hele kleine pleister op een groot houten been. Voor Club Brugge misschien wel goed nieuws, want ze treffen een ploeg die niet echt in vorm is woensdag. Met 6 op 30 miste Monaco zijn competitiestart volledig.