OHL wint de degradatietopper met ruime cijfers en heeft eindelijk eerste thuiszege van het seizoen beet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven

OHL kan tegen Tubeke voor het eerst dit seizoen thuis winnen

OHL heeft begin november dan toch de eigen thuisfans eens in de watten gelegd. Tegen Tubeke maakte het van een rode kaart tien minuten na pauze handig gebruik om op en over de hekkensluiter te gaan. Eindstand: 4-1.

Na een pakkende minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden eigenaar Khun Vichai moest er ook gevoetbald worden aan den Dreef. Bij OHL keerde Kapustka terug in de ploeg ten koste van Kehli, Maertens kreeg dan weer de voorkeur op ervaren strijder Gorius. In de eerste minuut probeerde diezelfde Maertens het al meteen, maar zijn schot ging een metertje naast.

Net toen de Leuvense storm in de openingsfase gaan liggen was, viel dan toch de openingsgoal. De mee opgerukte Thsimanga stond op de goede plek om een voorzet van Dequevy binnen te duwen, 1-0. Tubeke kon zich niet in de debatten mengen. Hubert trapte een vrije trap niet zo ver naast, de poging van Hirst was te zwak om Defourny op de proef te stellen.

1-1 valt uit de lucht

Net voor het halfuur viel de gelijkmaker uit de lucht. Aanvoerder Moore verstuurde een ziekenhuisbal, Agyiri profiteerde optimaal bij de eerste echte kans van de bezoekers. 1-1 en alles te herdoen voor de Leuvenaars.

Kansen waren schaars in een eerste helft waarin OHL de bal opeiste, maar te weinig in de Waals-Brabantse zestien kwam. Een eerste periode met weinig spektakel voor de rest, de prachtige zonsondergang aan den Dreef buiten beschouwing gelaten. Beide ploegen mochten met een 1-1 tussenstand richting kleedkamers.

OHL ontsnapt

Tubeke kwam gretig uit de pauze en gaf de Leuvenaars al meteen een fikse waarschuwing, maar Agyiri liet zijn tweede van de avond onbegrijpelijk liggen. Opmerkelijk moment 10 minuten na rust: Maertens bleef liggen na een fout, maar scheidsrechter Nagtegaal liet doorspelen. Een minuut later trok de ref dan toch een rood karton uit zijn broekzak.

Het zorgde voor een veel meer open tweede helft, met kansen aan beide kanten. De kopbal van invaller Myny ging niet zo ver naast, aan de overkant ging Gillekens goed plat op een schot van Nemane. Ondertussen was er ook de 60e minuut waarbij de lichtjes van alle gsm's werden bovengehaald om Vichai te herdenken.

Tubeke uitgeteld

20 minuten voor tijd was het dan toch raak. Tshimanga kreeg een zee van ruimte en vond het hoofd van Duplus. Defourny was kansloos op zijn kopbal, de backs deden het voor OHL. Hirst moest een minuut later altijd de score verdubbelen, maar Dequevy maakte dat goed. De vleugelaanvaller dook op voor Defourny en stifte de bal knap in doel, 3-1.

Match gespeeld, maar OHL wilde meer. Hubert zijn vrije trap werd door het bezoekende sluitstuk over de lat getikt. Invaller Casagolda kon in het absolute slot wel nog de 4-1 op het bord zetten. Klus geklaard voor OHL, dat in de degradatietopper van 1B voor het eerst dit seizoen kon zegevieren. Eindelijk feest aan den Dreef, in een match die in het teken stond van de overleden Vichai.