Beerschot Wilrijk pakt de volle buit in Lommel na een match met twee gezichten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lommel
| 4 reacties

Beerschot Wilrijk heeft de eerste periode met een overwinning afgesloten. Na een sterke eerste helft kwamen de mannen van Stijn Vreven 0-2 voor in Lommel, maar dankzij een snelle aansluitingstreffer na rust werd het nog een verraderlijke tweede helft.

Op deze laatste speeldag van de eerste periode stond er voor Lommel en Beerschot Wilrijk nog weinig op het spel. Weinig verrassingen in de elftallen van beide teams. Bij Beerschot Wilrijk kwam Prychynenko na zijn gele schorsing opnieuw in de ploeg. De thuisploeg rekende dan weer op de doelpunten van Rocha.

Snelle goal

Na een leuke openingsfase was de eerste echte kans na 10 minuten voor bezoeker Van Hyfte, maar zijn kopbal ging nipt over. Beerschot nam de match in handen en al snel viel dan toch de openingsgoal. Na een ingestudeerde corner bleef de bal voor doel hangen en centrale verdediger Van den Bergh opende de score, 0-1.

Heel wat stilstaande fases in deze eerste helft, maar weinig uitgespeelde kansen. Lommel verloor te veel duels en als het dan toch eens aan de bezoekende zestien kwam, was de laatste pass niet goed genoeg. De bezoekers namen genoegen met die krappe voorsprong en zakten in. Maar toch stond 10 minuten voor rust de dubbele voorsprong op het scorebord.

Tissoudali verdubbelt

Vanzeir passeerde zijn bewaker op rechts en gaf de bal voor doel. Van Hyfte had iets mooi in gedachten, maar zijn hakje werd gestopt door Coucke. In de herneming was het Lommelse sluitstuk echter kansloos op het schot van Tissoudali. Een onkundig Lommel had daar nog weinig aan toe te voegen en moest met een dubbele achterstand richting kleedkamers.

Al mochten de Limburgers van geluk spreken dat op slag van rust Vanzeir op de kruising mikte en Noubissi alleen voor doel de bal niet voorbij Coucke kreeg. Dat het slechts 0-2 stond, hadden de 'Mannekes' enkel en alleen aan zichzelf te danken. Al miste Rocha nog aan de overkant na mistasten van Vanhamel.

Opnieuw spanning

Beerschot begon ook sterk aan de tweede helft, maar Coucke zweefde een schot van Vancamp uit de bovenhoek. De aansluitingstreffer viel verrassend aan de overkant. Vermijl werd helemaal uit het oog verloren aan de tweede paal en zijn schot belandde in de verste hoek. 1-2 en opnieuw spanning in de match.

Lommel kreeg opnieuw meer geloof en het spel ging vanaf dan goed op en neer. Valcke kreeg twee kansen, maar zijn kopbal was niet goed genoeg en zijn schot ging hoog over. Naarmate de tweede helft vorderde nam de pressing van de Limubrgers toe, al ging aan de overkant het schot van invaller Kasmi maar nipt naast.

Kasmi gevaarlijk

Diezelfde Kasmi bleef de gevaarlijkste man in het slot van de tweede helft. Eerst kon hij net niet op doel koppen en daarna verkwistte hij een prima mogelijkheid in de zestien. Lommel zette nog eens alles op alles, maar kon de begeerde gelijkmaker niet meer maken. Een kopbal van Valcke was nog het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisploeg. Scoren zat er echter niet meer in.

Beerschot Wilrijk sluit dankzij de 1-2 zege de eerste periode met een driepunter en een gedeelde 2e plek af, terwijl promovendus Lommel knap als nummer 4 van de tweede periode mag beginnen.