Reactie Noodlijdend team uit 1B ziet oorzaak voor het verval: niet iedereen is 'ready, set, go!'

Goed begonnen is half gewonnen. Het is een gezegde dat ze niet overal hoog in het vaandel dragen. Vooral bij Roeselare lijken ze het wel eens te vergeten. De West-Vlamingen zagen hun kansen op een goed resultaat al wel vaker gefnuikt door een mindere start.

Dat Roeselare thuis tegen OHL al snel tegen een ruime achterstand aankeek, werd Jordi Condom fataal. In Tubeke stond het na ruim vijftien minuten ook al 2-0. "We speelden een slecht eerste kwartier. Vorige week was dat ook al het geval. We moeten veel meer wakker zijn van in het begin", oordeelt Wouter Biebauw.

Maël Lépicier treedt hem daarin bij. "Als je zo begint... We kregen in het begin meteen twee doelpunten tegen. We maakten individuele fouten en dan verlies je ook de concentratie. De tegenstander brengt zo wel meteen het vuur erin. We zijn zeer slecht begonnen."

Voor kentering zorgen

Beter starten aan wedstrijden lijkt de eerste voorwaarde voor Roeselare om uit het slop te geraken. "Het kan snel keren", blijft Lépicier positief. "Zolang je in een negatieve spiraal zit, blijft het wel moeilijk. Toch is het aan ons om voor de kentering te zorgen. Dat is onze missie."