Mpoku en Standard hebben geen kind aan erg zwak Eupen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 3 reacties

Standard heeft zich in eigen huis niet laten verrassen door de bezoekers uit Eupen. De Rouches dicteerden de hele match lang de wet en komen dankzij een eenvoudige 3-0 zege (voorlopig) opnieuw de top 6 binnen.

Standard kon na de interlandbreak niet rekenen op de diensten van Luyindama en Emond, waardoor Sa nog eens van een basisplek mocht proeven. De Portugees kon al in de eerste minuut dreigen, maar zijn kopbal was te centraal om Van Crombrugge op de proef te stellen. Carcela probeerde het eens van buiten de zestien, maar niet in het kader.

Met een gelukje

In de 20e minuut mocht een uitverkocht Sclessin dan toch juichen. Carcela werd neergehaald en Boterberg legde de bal net buiten de zestien. Kosanovic wilde de bal over de muur krullen, maar via het hoofd van Luis Garcia verdween zijn vrije trap in de andere hoek. Van Crombrugge was compleet verrast en mocht zich omdraaien, 1-0.

In een verder erg matige eerste helft moest Bastien al op het halfuur gewisseld worden nadat hij in het begin van de partij een blessure aan het kaakbeen had opgelopen. Standard controleerde rustig, terwijl Ochoa een zorgeloze eerste periode beleefde.

Bal op de stip

De Rouches kwamen voor de pauze nog op 2-0. Laifis ging over het been van Bushiri en de bal ging op de stip. Een klusje voor Mpoku, die de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek trapte. Standard kon met een verdiende voorsprong de rust in.

Eupen begon beter aan de tweede helft, maar de eerste grote kans was voor de thuisploeg. Na een vloeiende combinatie van de thuisploeg hield Van Crombrugge de opgedoken Lestienne van de 3-0.

De thuisploeg bleef de wet dicteren, zonder echt veel kansen bij elkaar te voetballen, maar Eupen kon daar werkelijk niets tegenoverstellen. Het moest lijdzaam toekijken hoe Standard de bal monopoliseerde en uiteindelijk zelfs nog een derde treffer maakte.

Mpoku met zijn tweede

De ingevallen Djenepo vond na een leuke dribbel Mpoku en die liet Van Crombrugge kansloos van net buiten de zestien. Het kalf was helemaal verdronken voor de bezoekers. Sa wilde zich ook nog op het scorebord zetten, maar stond buitenspel toen hij van dichtbij de netten deed trillen.

Het bleef 3-0 en zo heeft Standard de terugronde sterk ingezet. Niet onbelangrijk, want volgende week moeten Preud'homme en co op bezoek bij Club Brugge.