kvmKV Mechelen
tubTubeke
1-0
2-1
41' Anthony Schuster (pen)

KV Mechelen bij de rust al klaar met Tubeke

KV Mechelen en Tubeke stonden in het AFAS-stadion tegenover mekaar voor hun laatste opdracht van 2018. Er zit nog lang geen sleet op de Mechelse machine, die gezwind de hekkensluiter zonder punten huiswaarts stuurde. De Camargo was met twee doelpunten de matchwinnaar.

Tubeke was van plan om een muur op te trekken, maar de thuisploeg kon die al snel slopen. Het schot van Schoofs week af op Touré en zette Defourny op het verkeerde been (1-0). Nadat Van Damme Storm lanceerde, vond de snelle linkerflankspeler wel de Tubeekse doelman op zijn weg. Dat zou later nog eens voorvallen, op een inzet van kortbij.

De wedstrijd speelde zich nagenoeg volledig op de helft van de bezoekers af. Wel mooi om te zien hoe de bezoekende spits Henry zich dan toch in de match knokte. Met een gekruist schot van in de zestien meter kon de Fransman Verrips toch eens stevig op de proef stellen.

Mechelse heerschappij

Het feit bleef natuurlijk wel dat de Mechelse heerschappij enorm groot was. De Camargo kopte de hoekschop van Kaya door de benen van Defourny tegen de touwen. Hierdoor leek KVM zich zonder zorgen richting rust te voetballen, maar dat bleek toch niet helemaal het geval. Henry trapte tijdens een duel met Mera naast de bal en kreeg er warempel een strafschop voor.

Strafschopnemer Schuster kreeg een oorverdovend gefluit over zich heen. Zijn elfmeter was ook niet perfect gegeven, hij kreeg evenwel de 2-1 via de benen van Verrips in doel. De marge van twee doelpunten werd nog voor rust hersteld. Nadat Defourny een schot moest lossen, was de Camargo er als de kippen bij om er 3-1 van te maken.

Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, al gingen ze bij KV nog wel op zoek naar meer. Een vrije trap van aan de linkerkant was een mooie mogelijkheid om de 4-1 te maken. Het werd uiteindelijk een klus voor Kaya, die de bal tegen de dwarsligger krulde. Defourny verhinderde dat Engvall vanuit een scherpe hoek de score nog kon aandikken.

Showgehalte via de Camargo en Van Cleemput

Er werden nog x-aantal heerlijke Mechelse combinaties op de mat gelegd. Vooral de Camargo had nog een schitterend nummertje in huis. Dit alles leverde wel geen extra doelpunten op. Zelfs niet wanneer Kaya een strafschop mocht nemen voor een fout op Storm. Defourny tikte de elfmeter van de ex-speler van Zulte Waregem tegen de paal.

Ook Engvall,  na een fraaie dribbel van Van Cleemput, kreeg de bal niet meer voorbij Defourny. Desondanks toch weer een genietbare avond voor KV Mechelen en zijn meer dan dertienduizend fans. Voor Tubeke, dat de winterbreak in gaat als rode lantaarn en met een transferverbod, ziet het er minder mooi uit.