Lovre Kalinic (ex-Gent) kent rampdebuut bij Aston Villa

Hannes Van Gael

Lovre Kalinic maakte deze winter de overstap van KAA Gent naar Aston Villa. Zaterdag stond hij voor het eerst onder de lat bij de club uit de Engelse tweede klasse, maar zijn debuut verliep niet zoals hij dat wenste.

Lovre Kalinic heeft zijn netten voor Aston Villa welgeteld twee minuten kunnen schoonhouden. Dan was het al prijs! Zijn eerste tegendoelpunt in loondienst van de Engelse tweedeklasser. De goal kwam van de voet van Baker-Richardson van Swansea.

De tweede helft begon al even rampzalig als de eerste en opnieuw was het na twee minuten raak. Nathan Dyer scoorde op aangeven van Leroy Fer. Dik tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 0-3 voor de bezoekers en opnieuw was Fer de aangever. Fulton was de afmaker van dienst.

0-3 verliezen van een andere tweedeklasser in de FA Cup is dus geen goede binnenkomer voor Lovre Kalinic in Engeland. De boomlange Kroaat maakte nog maar pas de overstap van KAA Gent naar Aston Villa. Maar dat de Kroaat kan keepen daar bestaat geen twijfel over. In 2018 werd hij nog verkozen tot doelman van het jaar in België.