AA Gent sleept gelijkspel uit de brand in oefenduel dankzij, jawel, scorende verdedigers

Yannick Lambrecht

Nieuw jaar, zelfde Gent. Nu hebben de Buffalo's met Alexander Sorloth een nieuwe topaanvaller in huis en dan zijn het opvallend genoeg nóg de verdedigers die voor de doelpunten blijven zorgen.

Dinsdag werkte AA Gent achter gesloten deuren een oefenduel af tegen het Nederlandse NAC Breda. De Nederlanders kwamen op een dubbele voorsprong via Essevee-huurling Robert Mühren en Mitchell te Vrede, maar de Buffalo's sloegen toe in het absolute slot.

In de 86ste minuut zorgde de jonge Thibault De Smet voor de aansluitingstreffer en in de blessuretijd tekende (goalgetter?) Sigurd Rosted nog voor de gelijkmaker. Het werd uiteindelijk 2-2.

Het waren dus - zoals zo vaak in de weken voor de winterstop - de verdedigers die op het scorebord stonden. De volgende lichting kreeg bovendien ook een kans van coach Thorup: de 17-jarige Reda Albib mocht twintig minuten voor het einde invallen.